Initiatiefnemers

Huub en Ingrid Niessen, ouders van zonen Luuk en Pim. Na 20 jaar eigenaar te zijn geweest van partyboot Jan van Cuijk besloten ze het roer om te gooien en een geheel nieuw initiatief te starten.

De start van dit project begon in 2015 omdat Luuk vanuit het speciaal onderwijs uitstroomde naar dagbesteding. De beschikbare dagbesteding in Cuijk voldeed niet aan zijn mogelijkheden en verwachtingen. Mede door een Crowdfunding actie werd geld opgehaald voor de start van “De Looierij”.

Stichting Dienstverlening Cuijk heeft ondertussen meerdere dagbestedingsplekken ontwikkeld voor zowel creatieve als arbeidsmatige dagbesteding. Zo is er een atelier, wasserij, biologische supermarkt, bakkerij, lunchroom en kadowinkel. Tevens is er een groenploeg die verschillende locaties onderhoudt, twee keer in de week voeren wij werkzaamheden uit op  boerderij ‘Op de Beemd’ en twee keer in de week bij manege ‘Bergemo’. Kortom, er is een gevarieerd aanbod aan dagbesteding met voldoende ruimte voor groei en ontwikkeling.

Veelzijdig en bijzonder!

Midden in het centrum van Cuijk, in een voormalig industrieel pand met cultuurhistorische waarde, bieden wij dagbesteding aan cliënten met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking, voor ouderen met een lichte vorm van dementie of somatische problematiek of cliënten die anderszins een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Dag invulling samen met verschillende doelgroepen met veel onderling sociaal contact, persoonlijke aandacht en zorg op maat.

In een veilige en gestructureerde omgeving krijgt de cliënt de mogelijkheid zijn of haar eigen persoonlijkheid te stimuleren, verder te ontwikkelen en ambities zoveel mogelijk waar te maken. Dit gebeurt door het aanbieden van maatschappelijke relevante activiteiten onder een professionele begeleiding op goed geoutilleerde werkplekken. Daarnaast zijn er leerwerk trajecten met als doel zoveel mogelijk cliënten naar een hoger persoonlijk niveau te tillen.

De stichting

Wat ooit begon als een project om dagbesteding te realiseren voor hun zoon Luuk, is inmiddels uitgegroeid tot een flinke onderneming. Stichting Dienstverlening Cuijk, beter bekend als ‘De Looierij’, biedt inmiddels dagbesteding aan zo’n honderd mensen, heeft meer dan zeventig medewerkers in dienst. Behalve dagbesteding bieden we inmiddels aan 30 bewoners, verdeeld over 4 prachtige locaties, wonen met 24 uurs zorg in het centrum van Cuijk.